Diëtistenpraktijk Carina Bijman
Tel.: 06-4702 5145
info@dietistbijman.nl

Carina Bijman

Studies en bijscholingen

Ik ben in 1985 afgestudeerd als diëtist en in 1988 als docent gezondheidskunde en huishoudkunde. In 2008 heb ik de opleiding NLP Master (Neuro Linguïstisch Programmeren) afgerond.

Bijna elk jaar school ik me bij, om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding te volgen. Veel scholingen betreffen het vlak van allergie en eetstoornissen. Verder heb ik  post-HBO bijscholingen omtrent Voeding voor Ouderen, Diabetes, COPD, Autisme, Ondervoeding en Voedselallergie gevolgd.  En recentelijk diverse scholingen omtrent Covid-19,  voeding bij herstel van corona.

 

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Werkervaring

Sinds 1986 heb ik bij verschillende organisaties in de 1e-lijns gezondheidszorg gewerkt: als diëtist bij een verpleeghuis, bij de thuiszorg, bij verzorgingshuizen, bij Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders, en verder als secretaris bij een ondernemingsraad en als docent bij een afdeling Zorg en Welzijn. In 2007 heb ik mijn eigen praktijk in Amsterdam opgericht, en sindsdien ben ik werkzaam als zelfstandig diëtist.

Collegiaal overleg en multidisciplinaire zorg

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Met diëtisten van 6 andere diëtistenpraktijken in Noord-Holland ben ik lid van de Maatschap Voedingswijs.   Ik heb deel genomen aan DAVO (Dietisten Alliantie VoedselAllergie).  Verder neem ik deel aan Multidisciplinaire behandeling  rondom Diabetes, CVRM, COPD en Astma via de zorggroep ROHA in Amsterdam.

Visie

Mijn speciale interesse heeft de relatie tussen voeding en psyche. Het al dan niet volhouden van een dieet is niet altijd afhankelijk van de vraag of iemand wilskracht heeft. Eetbuien en eetproblemen, terugval in oude voedingsgewoonten hebben eerder te maken met onderliggende situaties, gevoelens en de mogelijkheid hiermee om te gaan.

Dit houdt in dat ik u benader als mens binnen het geheel van uw sociale systeem, uw omgeving, met uw ervaringen en daaruit vloeiende kansen, meer holistisch. Indien relevant en nodig zullen we situaties bespreken, eventueel aan de hand van opdrachten.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een zeer bruikbare methode om u meer inzicht in en vat op uw houding en gedrag te laten krijgen.

Allergie als aandachtsgebied

Sinds jaren is voedselallergie voor mij een aandachtsgebied. Ik zie zeer  regelmatig cliënten met allergie. Volg regelmatig scholingen. 

In de alledaagse praktijk is het best lastig om met een allergie te moeten leven. Het vraagt vaak veel aanpassing en eigen inzet. Ik vind het voor mezelf een uitdaging om met u uit te zoeken waarop u  of uw kind echt reageert, en u  zoveel mogelijk  praktische handvaten te geven.

 

Disclaimer Privacyverklaring
Gerealiseerd door Heris IT