Diëtistenpraktijk Carina Bijman
Tel.: 06-4702 5145
info@dietistbijman.nl

Carina Bijman

Studies en bijscholingen

Ik ben in 1985 afgestudeerd in Amsterdam als diëtist en in 1988 als docent gezondheidskunde en huishoudkunde. In 2008 heb ik de opleiding NLP Master (Neuro Linguïstisch Programmeren) afgerond.

Bijna elk jaar school ik me bij, om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding te volgen. Bijvoorbeeld post-HBO bijscholingen omtrent Voeding voor Ouderen, Diabetes, COPD, Autisme, Voedselallergie,  Ondervoeding,  en voeding bij herstel van corona / Covid 19 en scholingen rond Eetstoornissen.

 

Ik heb vele methodische scholingen op vlak van begeleiding gevolgd: waaronder de opleiding NLP Master (Neuro Linguistisch Programmeren) en ACT, waardoor ik mij 'Leefstijldietist' mag noemen.

 

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Werkervaring

Sinds 1986 heb ik bij verschillende organisaties in de 1e-lijns gezondheidszorg gewerkt: als diëtist bij een verpleeghuis, bij de thuiszorg, bij verzorgingshuizen, bij Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders,  als secretaris bij een ondernemingsraad en als docent bij een afdeling Zorg en Welzijn van een ROC.

In 2007 heb ik mijn eigen praktijk in Amsterdam opgericht, en sindsdien ben ik werkzaam als zelfstandig diëtist.

Collegiaal overleg en multidisciplinaire zorg

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

En ik maak deel uit van de Maatschap Voedingswijs,  van Dietistengroep Amsterdam, een Regionaal Allergieoverleg en KDOO.

Verder neem ik deel aan Multidisciplinaire behandeling, en intervisie rondom Diabetes, CVRM, COPD en Astma via de zorggroep ROHA in Amsterdam,  en een overleg mbt voeding bij behandeling van kanker.

Visie

Mijn speciale interesse heeft de relatie tussen voeding en psyche. Het al dan niet volhouden van een dieet is niet altijd afhankelijk van de vraag of iemand wilskracht heeft. Eetbuien en eetproblemen, terugval in oude voedingsgewoonten hebben eerder te maken met onderliggende situaties, gevoelens en de mogelijkheid hiermee om te gaan.

Dit houdt in dat ik u benader als mens binnen het geheel van uw sociale systeem, uw omgeving, met uw ervaringen en daaruit vloeiende kansen, meer holistisch. Indien relevant en nodig zullen we situaties bespreken, eventueel aan de hand van opdrachten.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een zeer bruikbare methode om u meer inzicht in en vat op uw houding en gedrag te laten krijgen.

 

Samenvatting: 

  • Dietist met veel ervaring
  • voor gezonde voeding
  • anders eten bij (preventie van) ziekten

 

 

 

 

Disclaimer Privacyverklaring
Gerealiseerd door Heris IT