Allergie, intolerantie

Sinds 1992 heb ik voedselallergie als aandachtsgebied. Ik volg regelmatig scholingen op dit gebied en zie cliënten met deze problematiek.  Ik kan u helpen, door aan de hand van beschikbare onderzoeksgegevens en uw ervaring samen te zoeken op welke stof u of uw kind reageert en welke alternatieven er voor de voeding zijn, en hiervoor informatie geven.

Testuitslagen van bloed - en/of huidtesten en verwijzing ontvang ik graag vooraf aan het 1e consult.   Indien nodig overleg ik met uw verwijzend arts.

 

Voedselallergie is een verzamelnaam voor zowel overgevoelige reacties op voedsel in de vorm van allergie, als in de vorm van intolerantie (ofwel niet IgE gemedieerde allergie). U reageert dan wel overgevoelig of allergisch op bepaald voedsel of bepaalde bestanddelen in voedsel.
De overgevoeligheidsreacties kunnen zich uiten in verschillende organen (bijvoorbeeld in de huid, de darmen, de luchtwegen) in de vorm van jeuk, uitslag, zwelling of bultjes.

Na de geboorte: zuigelingen en zogende moeders

Bij verdenking van voedselovergevoeligheid bij een zuigeling kan ik u adviseren over de keuze van de voor de baby geschikte zuigelingenvoeding. Bij borstvoeding kan ik de moeder adviseren wat ze zelf kan eten om haar voeding volwaardig te houden, en verder begeleid ik bij de tijdige - of vroeg-introductie van de bijvoeding ter preventie van ontwikkeling van verdere allergieën.

kinderen en volwassenen

Ik kan een bijdrage leveren aan de diagnostiek van voedselovergevoeligheid. Uw voeding neem ik uitgebreid met u door, om mogelijke oorzaken van de klachten op te sporen. Zo kan ik in overleg met u een tijdelijk testdieet afspreken.We bespreken later deze voeding irt uw klachtenverloop. Daarna introuduceert u producten geleidelijk . Hieruit kan blijken welke producten u de komende tijd wel en niet kunt gebruiken om zo min mogelijk klachten te hebben. Ik kijk of uw voeding volwaardig blijft. Zo nodig adviseer ik u alternatieve producten of suppletie van vitaminen, mineralen en/of spoorelementen.

Disclaimer Privacyverklaring
Gerealiseerd door Heris IT